Βίντεο με απόκοσμες εικόνες στην πόλη – φάντασμα της Γουχάν

Βίντεο με απόκοσμες εικόνες στην πόλη – φάντασμα της Γουχάν
epaselect epa08223238 A nurse rest against a wall near COVID-19 patients at a hospital in Wuhan, Hubei province, China, 16 February 2020. According to local authorities, the number of coronavirus cases in mainland China has reached 70,000 with more than 1,660 related deaths. EPA/STRINGER CHINA OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Γουχάν: Η μεγάλη νύχτα». Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που κατέγραψε ο σκηνοθέτης Λαν Μπο και οι συνεργάτες όταν βρέθηκαν στην Γουχάν για να καταγράψουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

«Ήθελαν να κάνουν κάτι με νόημα. Ήθελαν να καταγράψουν πως ακριβώς είναι τα πράγματα» αναφέρει ο σκηνοθέτης για τις σκηνές που τραβήχτηκαν κυρίως από τον κινηματογραφιστή Ξι Νταν, αναφέρει στο sixthtone.com.

Το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην πόλη από την ημέρα που τέθηκε σε αποκλεισμό, δηλαδή στις 23 Ιανουαρίου 2020 και τράβηξε εικόνες μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Ανέβασαν το βίντεο στα social media όπου φαίνεται μέρα – μέρα πώς ερήμωσαν οι δρόμοι της πόλης των 14 εκατομμυρίων.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ανήλθε σε 2.345 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αυξημένος κατά 109 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.288.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Γουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο: