Βίντεο: Το νέο Concept Car της Toyota θυμίζει μαχητικό

Βίντεο: Το νέο Concept Car της Toyota θυμίζει μαχητικό

Η μεγάλη ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στο Detroit το νέο της υπερόπλο.

Η θέση του οδηγού μοιάζει με πιλοτήριο μαχητικού τζετ. Δεν υπάρχει ούτε ένα κλασικό όργανο, τα πάντα είναι ψηφιακά και ελέγχονται από κουμπιά στο τιμόνι. Όλη η πληροφορία προβάλλεται σε ένα Head Up Display (διάφανη οθόνη μπροστά στα μάτια του οδηγού), ώστε αυτός να μην παίρνει τα μάτια του από το δρόμο. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Το FT-1 δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο Toyota και η εταιρεία έχει δηλώσει πως είναι το σύμβολο του δρόμου που θα ακολουθεί στο εξής, προσπαθώντας να αναπτύξει ισχυρότερη και πιο προσωπική σχέση με τους πελάτες της, εμπνέοντάς τους μια πιο ικανοποιητική εμπειρία χρήσης. Έτσι, εγκατέλειψε κάθε νόρμα και κάθε κλασικό σχέδιο.

Auto: Οι δέκα αγαπημένες εταιρείες των Ελλήνων

«Είναι το αυτοκίνητο που κάθε παιδί φανταζόταν ότι σχεδιάζει» λέει ο Kevin Hunter, πρόεδρος της Calty Research, της θυγατρικής εταιρείας της Toyota που ανέλαβε το σχεδιασμό της FT-1.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για το τι κινητήρας θα το κινεί ή ποιες θα είναι οι επιδόσεις του, αλλά και μόνο από την όψη του μπορεί κανείς να προβλέψει ότι η… συγκίνηση για τον οδηγό θα είναι μεγάλη.

Μέχρι το FT-1 να βγει στο δρόμο, οι κάτοχοι του παιχνιδιού Grand Turismo 6 μπορούν να το δοκιμάσουν «κατεβάζοντάς» το στην κονσόλα τους.

Θαυμάστε το

Δείτε και ακούστε τους σχεδιαστές του