Βίντεο: Οπαδοί του Τραμπ επιτέθηκαν σε λεωφορείο της καμπάνιας Μπάιντεν στο Τέξας

Βίντεο: Οπαδοί του Τραμπ επιτέθηκαν σε λεωφορείο της καμπάνιας Μπάιντεν στο Τέξας
epa08766734 Democratic candidate Joe Biden speaks as he and US President Donald J. Trump participate in the presidential debate in the Curb Event Center at Belmont University in Nashville, Tennessee, USA, 22 October 2020. The debate is the final debate between US President Donald J. Trump and Democratic candidate Joe Biden before the US election on 03 November. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο Pflugerville - μια μικρή πόλη βόρεια του Ώστιν - για «λόγους ασφαλείας».

Ο Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να ακυρώσει εκδήλωση του στο Τέξας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, καθώς ξέσπασαν εντάσεις σε αυτή την καθοριστική για την έκβαση των εκλογών, πολιτεία.

Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο Pflugerville – μια μικρή πόλη βόρεια του Ώστιν – για «λόγους ασφαλείας».

Ένα λεωφορείο της εκστρατείας Μπάιντεν – Χάρις έκανε μια σύντομη στάση στο κέντρο του Ώστιν και έγινε στόχος επίθεσης περίπου δώδεκα υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ. Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν η υποψήφια αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ταξίδευε μέσα στο λεωφορείο.

Το βίντεο δείχνει τους υποστηρικτές του Τραμπ να τραμπουκίζουν το λεωφορείο της καμπάνιας Μπάιντεν – Χάρις.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, η ίδια ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ ακολουθούσε το λεωφορείο σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσει τις εκδηλώσεις της προεκλογικής καμπάνιας των Μπάιντεν – Χάρις.

Ο Ραφαέλ Άντσι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν μαζί τους όπλα.

«Τα οπλισμένα τρολς του Τραμπ παρενοχλούν το λεωφορείο του Μπάιντεν, εμβολίζουν οχήματα εθελοντών και μπλοκάρουν την κυκλοφορία για 40 λεπτά», είπε, προτού κατηγορήσει τον γιο του Τραμπ, Έρικ για υποκίνηση «βίας».

Παραδοσιακά, πρόκειται για ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικανών. Σε αυτή την φάση, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μικρό προβάδισμα στην πολιτεία του Τέξας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του FiveThirtyEight. Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα βρίσκεται εντός του περιθωρίου σφάλματος και η νίκη του Μπάιντεν στο Τέξας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο.

Η Δημοκρατική Sheryl Cole, μέλος του σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, δήλωσε αναφορικά με την ακύρωση της εκδήλωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με το Independent: «Δυστυχώς, οι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έχουν κλιμακώσει τις ενέργειές τους πολύ πέρα από τα ασφαλή όρια. Συγγνώμη σε όλους όσοι ήθελαν να παρεβρεθούν σε αυτή την εκδήλωση».