Βίντεο: Τα ανοιχτά μικρόφωνα αποκάλυψαν το διάλογο Μπορέλ-Καρενμπάουερ: «Οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι»

Βίντεο: Τα ανοιχτά μικρόφωνα αποκάλυψαν το διάλογο Μπορέλ-Καρενμπάουερ: «Οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι»
epa08627120 German Defence Minister Annegret-Kramp Karrenbauer and Josep Borell, High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy give a press conference following a meeting of European Union member states defence ministers 26 August 2020 in Berlin, Germany. The meeting, as part of Germany's head of the rotating presidency of the European Council, is the first such meeting taking place with participants in person since begin of the coronavirus pandemic. EPA/Sean Gallup / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι ειπώθηκε στη σύντομη συνομιλία τους.

Ένας αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ του Ζοζέπ Μπορέλ και της Ανεγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ έγινε γνωστός.

Συγκεκριμένα, στην Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ερωτήθηκε από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής πώς εξελίχθησαν οι επαφές με Αθήνα και Άγκυρα.

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας απάντησε: «Δύσκολα. Λίγο πιο ομαλά με την ελληνική πλευρά, αλλά πολύ δύσκολα με την τουρκική πλευρά».

Ο Μπόρελ απάντησε ότι «οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο», και ότι «πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι». «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκε και με τον Πρόεδρο Ερντογάν την Παρασκευή», του απάντησε η Καρενμπάουερ.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Καρενμπάουερ δήλωσε ότι η ελληνοτουρκική κρίση δεν είναι μόνο θέμα των δυο χωρών, αλλά «μας άφορα όλους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». «Η Γερμανία προσπαθεί να μεσολαβήσει και να δρομολογήσει πολιτική λύση. Πρόκειται για σύνθετα ζητήματα, δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Με τους κ. Παναγιωτόπουλο και (τον κύπριο υπουργό Άμυνας) Πετρίδη συμφωνήσαμε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης» πρόσθεσε η υπουργός Άμυνας.