Βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας για τις φωτιές: «Συνεχίζουμε όσο χρειαστεί»

Βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας για τις φωτιές: «Συνεχίζουμε όσο χρειαστεί»
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χωριό Κοσκινάς, στην Αρχαία Ολυμπία, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Πέντε εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, τη μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα πλάνα προκαλούν δέος, καθώς αποτυπώνουν το μέγεθος του πύρινου μετώπου.

Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν ριχτεί στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα που επελαύνει σε πολλές περιοχές της χώρας, συγκλονίζει  βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας, με πλάνα από τις φωτιές.

Το βίντεο έχει «τραβηχτεί» από Canadair που πραγματοποιεί ρίψεις, κατά πάσα πιθανότατα τις πρώτες πρωινές ώρες, στη φλεγόμενη Πάρνηθα. Τα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος του πύρινου μετώπου, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν πιλότοι και μέλη των Ε.Δ.

«Συνεχίζουμε, για όσο χρειαστεί!» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Πολεμική μας Αεροπορία.