Βιολογικό µενού µε άρωµα Χόλιγουντ

Βιολογικό µενού µε άρωµα Χόλιγουντ

Η αλυσίδα εστιατορίων Nice & Easy προσφέρει φαγητό βασισµένο αποκλειστικά σε βιολογικά προϊόντα.

Ένα νέο µέλος πρόσθεσε στην οικογένειά της η αλυσίδα εστιατορίων Nice & Easy, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κηφισιάς. Το πετυχηµένο concept των βιολογικών πιάτων στην περιοχή του Κολωνακίου και της Μυκόνου, αλλά και η φιλοσοφία του «farm to table», εξαπλώνονται και κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων ψάχνουν για υγιεινό φαγητό σε προσιτή τιµή.

Στον κατάλογο φιγουράρουν γευστικά και ταυτοχρόνως υγιεινά πιάτα που φέρουν ονόµατα αστέρων του Χόλιγουντ και έχουν αποκτήσει πλέον το δικό τους φανατικό κοινό. «Προσπάθησα να γράψω ένα concept που θα ήταν δύσκολο να το αντιγράψει κάποιος. Λόγω της σχέσης µου µε το Χόλιγουντ, έβαλα στα πιάτα ονόµατα από την εποχή των originals, όπως τους αποκαλώ εγώ. Παραµένουµε πιστοί στις αρχές healthy, value for money και organic και δεν παρεκκλίνουµε από αυτές» αναφέρει στο Fortune ο Δηµήτρης Χριστοφορίδης, ο ιθύνων νους πίσω από την επιτυχηµένη διαδροµή των Nice & Easy.

 

Ο Δηµήτρης δεν «πουλάει» απλώς διατροφή βασισµένη σε βιολογικές πρώτες ύλες. Για εκείνον, το organic food είναι τρόπος ζωής. Το µεγαλύτερο διάστηµα της ζωής του το πέρασε στην Αµερική και ασχολήθηκε µε την οικολογία, καθώς η ευαισθησία που υπήρχε στο κοµµάτι της ανακύκλωσης και της σπατάλης της ενέργειας ήταν και είναι μεγάλη.

Επιστρέφοντας από το Λος Άντζελες στην Ελλάδα, ανακάλυψε πως οι βιολογικές ύλες ήταν πανάκριβες και απευθύνθηκε κατευθείαν στους παραγωγούς. Σήµερα προσφέρει στους πελάτες του βιολογικό κρέας από βουβάλια που εκτρέφει ο ίδιος, συνεργάζεται µε ιδιοκτήτες κτηµάτων βιολογικής καλλιέργειας στην Κρήτη και το Αγρίνιο και είναι υποστηρικτής του Farmer’s Republic.

«Δεν ήθελα να χρησιµοποιήσω τον βιολογικό χαρακτήρα των φαγητών µου και να “χτυπήσω” τις τιµές. Ήθελα να ενισχύσω τους µικρούς παραγωγούς και να κάνω τους Έλληνες να τρώνε βιολογικά πιάτα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα το οργανικό φαγητό ήταν παρεξηγηµένο, διότι ο κόσµος πίστευε πως οργανικό σηµαίνει και ακριβό».

 

Η φιλοσοφία του στηρίζεται στις καλές πρώτες ύλες και στη µικρότερη δυνατή παρέµβαση από τον σεφ. Αποφεύγονται οι πολλές σάλτσες στις συνταγές, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα η αρχική τους γεύση και τα ωφέλιµα συστατικά. «Το µεγαλύτερο κομπλιμέντο που ακούω από τους πελάτες µου είναι ότι τρώνε και δεν βαρυστοµαχιάζουν».

Πρόκειται µάλιστα για το πρώτο εστιατόριο το οποίο πρόσφερε στους πελάτες του πιάτα χωρίς γλουτένη, χρησιµοποιώντας ζυµαρικά ζέας, αλεύρι dinkel και προϊόντα από αµάρανθο. Επίσης, ήταν οι πρώτοι που πριν από πέντε χρόνια προσέθεσαν στο φαγητό super foods, όπως goji berries και κορινθιακή σταφίδα. Το µενού το επιµελείται προσωπικά ο Δηµήτρης και το υλοποιεί χάρη στη βοήθεια του Χρήστου Αναστασιάδη, συνεργάτη και σεφ των εστιατορίων Nice & Easy.

«Στην Αµερική λένε “make your hobby your business. Don’t’ think about money. Money will come”. Δεν υπάρχει κρυφό µυστικό για το πώς φτάσαµε ως εδώ, παρά µόνο πείσµα, επιµονή και υποµονή» είναι η απάντησή του σε όσους αναρωτιούνται πώς µέσα στην κρίση το Nice & Easy όχι µόνο εδραίωσε την παρουσία του, αλλά απέκτησε και νέα µέλη στην οικογένειά του.

Έµφαση δίνεται και στο κοµµάτι της λιανικής πώλησης. Δίπλα από το εστιατόριο της Κηφισιάς, οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής µπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα των µικρών παραγωγών από τους οποίους προµηθεύεται τις πρώτες ύλες ο Δηµήτρης.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος πραγματικά θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Ξέρεις πόσο αξίζει το νερό;

Helic: Το απόλυτο εργαλείο της τεχνολογίας

Το τρίπτυχο της υγιούς ανάπτυξης

Ο πιο γευστικός «γύρος» του κόσμου

Το τρίπτυχο της υγιούς ανάπτυξης