Η βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα του ΣΕΒ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα του ΣΕΒ

 Ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Το πρόβλημα της καθυστέρησης καθορισμού χώρων ασφαλούς απόθεσης των μη εκμεταλλεύσιμων, είτε αδρανών, είτε και επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η έλλειψη αυτή, τονίστηκε, προκαλεί σημαντικό μειονέκτημα ανταγωνιστικότητας στις βιομηχανίες, ενώ ορισμένες επιχειρήσεις αναγκάζονται να καταφεύγουν στην εξαγωγή των αποβλήτων, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, επανεξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου ο Ευθύμιος Βιδάλης, ο οποίος, εξειδικεύοντας τους άξονες δράσης για την περίοδο 2104-2015 έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς και στα ζητήματα της περιβαλλοντικής ευθύνης και ασφάλισης.

Όσον αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, επισημάνθηκε ότι το Συμβούλιο έχει συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο όμως χρειάζεται παρακολούθηση και ολοκλήρωση με σκοπό την ουσιαστική απλοποίηση, ώστε να εξυπηρετεί τους περιβαλλοντικούς στόχους της χώρας και να αποτελέσει σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο για τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΡΑΕ: «Πλήρες αδιέξοδο» στη διαβούλευση για τις δημοπρασίες ενέργειας

«Δράση για το κλίμα»: Όταν όλη η Ευρώπη προσπαθεί

Η «πράσινη» καινοτομία μπαίνει στο Χρηματιστήριο