Viotyr: Επενδύσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2025

Viotyr: Επενδύσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2025
Ο εξαγωγικός προσανατολισμός, η αυξημένη ζήτηση για φέτα και η παρουσία στην Anuga.

Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται η Viotyr έχοντας ήδη εγκρίνει νέο επενδυτικό πλάνο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2025 που αφορά στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου στην Τρίπολη όπως επίσης και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Ο Όμιλος ΒΙΟΤΥΡ διανύοντας επί 45 έτη μία δυναμικά ανοδική πορεία στο χώρο των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθίσταται πλέον σημείο αναφοράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Διαθέτοντας εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον εν λόγω τομέα ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς και στη διαρκή εξυπηρέτηση των πελατών του με άριστα σε ποιότητα προϊόντα, θέτοντας ως στόχο την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση έχει δώσει έμφαση στο κομμάτι των εξαγωγών, δεδομένου ότι η φέτα είναι ένα Π.Ο.Π. προϊόν με μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό και φανατικό καταναλωτικό κοινό. Η εταιρεία θέλοντας να ενισχύσει το εξαγωγικό της αποτύπωμα δίνει το παρών στην Κολωνία, με δικό της περίπτερο στην Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, η οποία άνοιξε της πύλες της στο κοινό για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας.

Tα προϊόντα που η Viotyr αποφάσισε να παρουσιάσει στην έκθεση της Anuga είναι η Φέτα ΤΡΙΠΟΛΗ ,η Βαρελίσια Φέτα ΤΡΙΠΟΛΗ, το χαλούμι ALASIA και το στραγγιστό γιαούρτι ΤΡΙΠΟΛΗ, προϊόντα με τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο, δίνοντας βαρύτητα στα προϊόντα παραγωγής της και στα brands της.

«Θεωρούμε ότι η συνεπής παρουσία στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις  θα πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε ελληνικής εταιρείας που έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, γιατί είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους  τρόπος δημιουργίας νέων επαφών και κλείσιμο συμφωνιών με νέους πελάτες. Ειδικά για φέτος έχουμε ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες μια και η πανδημία δυστυχώς δεν επέτρεψε τόσο τις εκθέσεις όσο και γενικότερα τα επαγγελματικά ταξίδια και συναντήσεις στο εξωτερικό» δηλώνει στο fortunegreece.com, o Τάσος Ανέστης, Export Director της Viotyr.

Ερωτηθείς αναφορικά για το πώς κύλησε η τρέχουσα χρονιά σε επίπεδο εξαγωγών, ο κ. Ανέστης αναφέρει πως η πορεία ήταν ελαφρώς ανοδική, αγγίζοντας το 12% του συνολικού τζίρου της Viotyr. Τα προϊόντα με την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν  η Φέτα ΤΡΙΠΟΛΗ , η Βαρελίσια Φέτα ΤΡΙΠΟΛΗ και το χαλούμι.

Η εξωστρέφεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Viotyr. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να έχει παρουσία σε 28 χώρες με σημαντικότερες τις απαιτητικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. «Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες αγορές είναι τεράστιες,  ο στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανάπτυξη τους, τόσο με την  διεύρυνση  της διανομής σε νέες πολιτείες, όσο και με αύξηση του κωδικολογίου μας  στο ήδη υπάρχον πελατολόγιο» προσθέτει.

Εκτιμά πως η ζήτηση παγκοσμίως για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα θα συνεχίσει να ανεβαίνει και μαζί με καθιερωμένα προϊόντα όπως η φέτα και το γιαούρτι αναμένεται αύξηση της ζήτησης και για νέα διαφοροποιημένα προϊόντα. Σήμερα, όπως εξηγεί, η συμπεριφορά των καταναλωτών παγκοσμίως αναδεικνύει δύο κυρίαρχες τάσεις που επηρεάζουν τις επιλογές ζωή τους. Η πρώτη αναφέρεται στην επιθυμία για καλύτερη υγεία και ευεξία και η δεύτερη στην υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής. Πρόκειται για δύο mega trends που καθημερινά κερδίζουν έδαφος, δημιουργώντας νέους ορίζοντες και ευκαιρίες για την αγορά (Οργανικά και βιολογικά προϊόντα, προϊόντα light )

Στο πλαίσιο δε της στροφής των καταναλωτών σε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, αλλά με σύγχρονες και απαλές γεύσεις, αυξάνεται το ειδικό βάρος των τυροκομικών προϊόντων ως σημαντικού παράγοντα για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σε όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής