Η Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον μπαίνει στον κλάδο της κρουαζιέρας

Η Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον μπαίνει στον κλάδο της κρουαζιέρας

Ο Όμιλος Virgin εισέρχεται στον χώρο της κρουαζιέρας και υπόσχεται να «ταρακουνήσει» για τα καλά τον κλάδο.

του Φιλ Γουάμπα

Ο Όμιλος Virgin, το επενδυτικό όχημα του Άγγλου επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, βγαίνει στους ωκεανούς και υπόσχεται να αλλάξει πολλά στον κλάδο της κρουαζιέρας με τη δική του εταιρεία.

Η Virgin Cruises, με την υποστήριξη του επενδυτικού εταίρου Bain Capital, θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει δύο νέα πλοία παγκόσμιας κλάσης με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας που οι πελάτες αναμένουν από μια εμπειρία.

«Σχεδιάζουμε να ταρακουνήσουμε τη βιομηχανία της κρουαζιέρας και να προσφέρουμε διακοπές που οι πελάτες θα λατρέψουν» είπε ο Μπράνσον, σχετικά με τα σχέδιά του να επεκτείνει την ενασχόλησή του με τα ταξίδια πέρα από τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα διαστημόπλοια.

Η Virgin δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει η πρώτη κρουαζιέρα, αλλά συνήθως η κατασκευή ενός τέτοιου πλοίου απαιτεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το σίγουρο είναι ότι όταν ο Μπράνσον εγκαινιάσει το πρώτο του πλοίο, θα έχει να αναμετρηθεί με πανίσχυρους ανταγωνιστές. Η Carnival Corp έχει 101 κρουαζιερόπλοια σε λειτουργία, ενώ η Royal Carribean διαθέτει 41 και πρόκειται να κατασκευάσει άλλα οχτώ.

Επικεφαλής της Virgin Cruises θα τεθεί ο Τομ Μακάλπιν, με θητεία στις εταιρείες κρουαζιέρας Disney και The World.

Γενικά, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του Μπράνσον έχουν σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Το Νοέμβριο, οι αερογραμμές Virgin America μπήκαν στο χρηματιστήριο αλλά τον Οκτώβριο η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic είδε τη δοκιμαστική πτήση του διαστημόπλοιού της να καταλήγει στο θάνατο ενός εκ των πιλότων.