ΒlackRock: Η Omicron θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εκτροχιάσει την ανάπτυξη

ΒlackRock: Η Omicron θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εκτροχιάσει την ανάπτυξη
epa08127746 (FILE) - A view of the New York offices of the financial firm BlackRock in New York, New York, USA, 12 January 2016 (reissued 14 January 2020). Larry Fink, CEO of the world’s largest fund manager BlackRock, has written to executives that the climate change crisis shall guide the investments, reports state on 14 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 52519496 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Omicron θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάπτυξη, υποστηρίζει με σχόλιό του ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός BlackRock.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σχετικά, το νέο έτος μπήκε με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων της Covid, νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις και εξ αποστάσεως εργασία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, σύμφωνα με την BlackRock, υπάρχει μια διαφορά: Η Omicron παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανά τον κόσμο πολιτών είναι εμβολιασμένοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επενδυτική εταιρεία παραμένει overweight για τις μετοχές, με το βλέμμα πάντα στην ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, τις οποίες οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής απέτυχαν να ελέγξουν. 

Εύλογα, οι αγορές ξεκίνησαν το 2022 ανησυχώντας για τις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, που αρχίζει να ομαλοποιεί την πολιτική της αίροντας σταδιακά τα μέτρα στήριξης.

Ωστόσο, η BlackRock καλεί τους επενδυτές να συνεχίσουν να τοποθετούνται παρά την αστάθεια που σχετίζεται με τον COVID, καθώς θεωρεί ότι η πίεση που υπάρχει τελικά απλώς θα καθυστερήσει την ισχυρή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, που υποστηρίζεται από την αύξηση των εταιρικών κερδών.

Τόσο τα κρούσματα όσο και οι νοσηλείες έχουν αρχίσει να μειώνονται, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν παρέλθει.

Το συμπέρασμα: H BlackRock προτιμά μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με discount λόγω της COVID. Από την άλλη, είναι underweight στα κρατικά ομόλογα – «βλεπει» τις αποδόσεις σταδιακά να ανεβαίνουν αλλά να παραμένουν ιστορικά χαμηλές.