ΒMW: Προβλέψεις για διπλασιασμό κερδών – Γερό μπάσιμο στην αγορά ηλεκτροκίνητων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλασιασμό κερδών για το τρέχον έτος εκτιμούν οι επιτελείς της BMW για το 2021 σχεδιάζοντας ταυτόχρονα να διεισδύσουν στην αγορά ηλεκτροκινήτων, διεκδικώντας κομμάτι από την πίτα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η κερδοφορία θα ανακάμψει κατά 6%-8%, όπερ σημαίνει +2,7% σε σχέση με το 2019. Επίσης, επιδιώκουν το 50% από τις πωλήσεις έως το τέλος της δεκαετίας να αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο εμπορικό σήμα Mini.

«Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά δυναμικά και έχουμε στόχο να επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Oliver Zipse. «Έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη για να αναδείξουμε τη μετατροπή της βιομηχανίας σε ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη BMW τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Η VW, από την άλλη, προβλέπει 1 εκατομμύριο πωλήσεις EV και υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, ενώ διπλασίασε τον στόχο της για τις πωλήσεις EV στην Ευρώπη, προσβλέποντας σε μερίδιο αγοράς 70% στην Ευρώπη έως το τέλος της δεκαετίας.

Φέτος, η BMW θα ξεκινήσει τις πωλήσεις δύο επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων, του iX SUV και του i4 sedan, παράλληλα με ένα ηλεκτρικό Mini, το i3 αυτοκίνητο πόλης και το iX3 SUV.