Volkswagen και Renault «κατεβάζουν ρολά» λόγω κορωνοϊού

Volkswagen και Renault «κατεβάζουν ρολά» λόγω κορωνοϊού
epa07312441 An exterior view of the Volkswagen (VW) vehicle factory in Zwickau, Germany, 23 January 2019. The VW Golf car is produced at the VW plant in Zwickau. EPA/UWE MEINHOLD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναστέλλεται η παραγωγή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την Παρασκευή και για δύο-τρεις εβδομάδες. Παύει τις δραστηριότητές της στην Ισπανία η γαλλική εταιρεία για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα κλείσει «άμεσα» την «πλειονότητα» των εργοστασίων της στην Ευρώπη για «δύο έως τρεις εβδομάδες», λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Χέρμπερτ Ντις.

Αν και ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων, τα συνδικάτα είπαν από την πλευρά τους ότι η παραγωγή θα ανασταλεί από την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι παύει τις δραστηριότητες στην Ισπανία, αφού η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού.

«Ο όμιλος Renault αποφάσισε να σταματήσει τη βιομηχανική του δραστηριότητα στην Ισπανία όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η Renault σε ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η απόφαση γνωστοποιήθηκε χθες στα συνδικάτα».