Η Volkswagen θα αναβιώσει το θρυλικό Μicrobus της- Και πρόκειται να είναι ηλεκτρικό

Η Volkswagen θα αναβιώσει το θρυλικό Μicrobus της- Και πρόκειται να είναι ηλεκτρικό

«Το εικονικό αυτοκίνητο της ηλεκτρικής εποχής πρέπει να είναι ένα Volkswagen»! Από το Woodstock στην ηλεκτροκίνηση. 

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή μιας ηλεκτρικής έκδοσης του Microbus της, το εικονικό “χίπις λεωφορείο” που σχετίζεται περισσότερο με τα ελεύθερα και ξέγνοιαστα ταξίδια στο Woodstock.
Το νέο μοντέλο είναι μια έκδοση του οχήματος σχεδιασμού της Volkswagen το «I.D. Buzz», το οποίο αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το έτος στο Auto Show του Ντιτρόιτ. Αναμένεται να είναι διαθέσιμο το 2022 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. 
«Για μένα, το I.D Buzz είναι το πιο όμορφο και πιο συναρπαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο» δήλωσε  ο δρ. Herbert Diess, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen. «Ο στόχος μας είναι σαφής: θέλουμε να το καταστήσουμε  πλήρως ηλεκτρικό- ένα αυτοκίνητο μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο. Το απόλυτο αυτοκίνητο της ηλεκτρικής εποχής πρέπει να είναι ένα Volkswagen».

Το αρχικό Type 1 Microbus της Volkswagen έκανε το ντεμπούτο του το 1950 και είχε μόλις 30 ίππους. Η νέα έκδοση θα βγαίνει με 369 ίππους από ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, ένα σύστημα μπαταρίας ταχείας φόρτισης θα του επιτρέψει να αποκαθιστά περίπου το 80% της ενεργειακής του ικανότητας σε 30 λεπτά στα 150 kW. «Το I.D. Το Buzz αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά Volkswagen », δήλωσε ο Diess.

Η Volkswagen βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ζημιογόνου σκανδάλου εξαπάτησης εκπομπών ρίπων, το οποίο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 25 εκατομμύρια δολάρια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ανακοίνωση αυτού του Σαββατοκύριακου έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέστησαν μια ποινή φυλάκισης τριών ετών για έναν βασικό μηχανικό που εμπλέκεται στη διαμάχη του 2015.