Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για το 2015 στην Ελλάδα

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για το 2015 στην Ελλάδα

Για το 2015 η Volvo κατέγραψε 2.154 πωλήσεις έναντι 1.832 που σημείωσε το 2014.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Volvo σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2015 η σουηδική μάρκα αύξησε ακόμα περισσότερο το ποσοστό που κατέχει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, φτάνοντας στο 2,83%.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που έχει επιτύχει ποτέ η Volvo στην ιστορία της στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα για τη μάρκα παγκοσμίως.

Παράλληλα, η Volvo «είδε» τρία από τα μοντέλα της να τερματίζουν πρώτα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους στην Ελλάδα, κάτι που καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απήχηση που πλέον έχει η σουηδική μάρκα στη χώρα μας.

Για το 2015 η Volvo κατέγραψε 2.154 πωλήσεις (έναντι 1.832 το 2014), τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αγορά έκλεισε στις 75.911 ταξινομήσεις.

Σε σχέση με το 2014 η Volvo παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 17,6%, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο του ρυθμού αύξησης 6,6 % που σημείωσε η αγορά συνολικά.

Η επίδοση της Volvo για το 2015 είναι ένας ακόμα κρίκος σε μία αλυσίδα ιδιαίτερα επιτυχών αποτελεσμάτων της Volvo στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2011.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Πετούλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, τόνισε: «Η συνεχιζόμενη επιτυχία που γνωρίζει η Volvo στην Ελλάδα, με ρεκόρ μεριδίου αγοράς για πέμπτο διαδοχικό έτος, μας χαροποιεί χωρίς να μας ξαφνιάζει. Η σουηδική μάρκα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της, με μοντέλα που συναρπάζουν σε όλους τους τομείς, όπως τεχνολογία, ασφάλεια, design, επιδόσεις, πολυτέλεια και οι Έλληνες καταναλωτές, πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ, δείχνουν στη Volvo την προτίμησή τους».