«Βόμβα» από Bild: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει επιδοτήσεις 6,5 δισ. ευρώ

«Βόμβα» από Bild: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει επιδοτήσεις 6,5 δισ. ευρώ

Τι αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. 

Δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιστροφή επιδοτήσεων από την Ελλάδα φιλοξενεί η Bild. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, υπάρχει «κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα, λόγω χάους στις υπηρεσίες».

«Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015», γράφει χαρακτηριστικά η Bild.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αθήνα έχει σχεδιάσει πολλά έργα, χωρίς να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές. Από τα 100 πρότζεκτ που συγχρηματοδοτούνται στην παρούσα φάση και εδώ και 14 χρόνια από την ΕΕ, στα 52 (5,5 δις ευρώ) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (1 δις ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν. Η επικεφαλής της επιτροπής Ίνγκε Γκρέσλε (σσ. ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών): “Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει εμπόδια στον εαυτό της”».

Πηγή: deutsche welle