«Βόμβα» από Όρμπαν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

«Βόμβα» από Όρμπαν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει στον πόλεμο κατά της Ρωσίας
epa07451466 Hungarian Prime Minister Viktor Orban gives a press conference at the end of the European People's Party (EPP) Political Assembly at the European Parliament in Brussels, Belgium, 20 March 2019. The Fidesz party of Hungarian Prime Minister Viktor Orban has been temporary suspended by EPP. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε, για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Όρμπαν δεν αποτελεί εκφραστή της προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

Μάλιστα, μπλοκάρει την αποστολή στην πολύπαθη χώρα οικονομική βοήθεια 500 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι επίσης κατά των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενη διμερείς διαφορές με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο Ορμπαν απαιτεί να βγει η OTP Bank Nyrt, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας που δραστηριοποιείται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, εκτός της λίστας διεθνών χορηγών πολέμου που έχουν συντάξει οι ουκρανικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Όρμπαν, ο οποίος είναι ο στενότερος εταίρος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ΕΕ, δεν υποστήριξε τις κυρώσεις του μπλοκ κατά της Ρωσίας και αρνήθηκε να δώσει όπλα στην Ουκρανία.

Προέτρεψε την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο περικοπής της χρηματοδότησης προς το Κίεβο, κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές μοιάζει με πιέσεις για συνθηκολόγηση στη ρωσική επιθετικότητα.

Για Σουηδία

Οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Σουηδίας θα πρέπει να βελτιωθούν πριν η ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο NATO εγκριθεί από τη Βουδαπέστη, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Σουηδίας είναι σε φρικτά κακό σημείο», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης. «Δεν επιθυμούμε να εισαγάγουμε διαμάχες στο πλαίσιο του NATO», σημείωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: