«Βόμβα» από βουλευτή των ΑΝΕΛ: Αν ο Καμμένος συμφωνήσει, εγώ φεύγω…

«Βόμβα» από βουλευτή των ΑΝΕΛ: Αν ο Καμμένος συμφωνήσει, εγώ φεύγω…

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το «Μακεδονικό».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης των ΑΝΕΛ. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο Πάνος Καμμένος συμφωνήσει τελικά με τον Τσίπρα για το όνομα των Σκοπίων, ο Κατσίκης απάντησε κοφτά «Εγω φεύγω».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας για τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό και για τη συνάντηση με τον Ζάεφ στο Νταβός.

Τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η στάση που θα κρατήσει το κόμμα ως εταίρος της κυβέρνησης.

Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η αυξανόμενη λεκτική ένταση ανάμεσα στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με εκατέρωθεν πυρά τα τελευταία 24ωρα. Στην «επιθετική ρητορική» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν με εξίσου υψηλούς τόνους οι βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Το κλίμα της έντονης αντιπαράθεσης δημιουργήθηκε ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μετά τις προτροπές του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, και άλλων υπουργικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους ΑΝΕΛ ότι «πρέπει να πράξουν το καθήκον τους και να στηρίξουν την κυβέρνηση στο Σκοπιανό».

Οι προτροπές αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς των ΑΝΕΛ, με χαρακτηριστικότερη τη δήλωση του κ. Δημήτρη Καμμένου ότι «εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες». Την δήλωση αυτή πάντως αποδοκίμασε πάντως ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν εκφράζει το σύνολο των ΑΝΕΛ».