Βόμβα Αποστολάκη: «Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας»

Βόμβα Αποστολάκη: «Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογραφής Μνημονίου - προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων ΥΠΕΘΑ ΥΨΗΠΤΕ στον τομέα του διαστήματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στο ΥΠΕΘΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, από τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη. Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τον ΣΥΡΙΖA, ο ίδιος άλλαξε στάση.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του.

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στο ieidiseis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είχε θέσει προϋπόθεση για την ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του