Βόμβες Λαφαζάνη στη Bουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις

Βόμβες Λαφαζάνη στη Bουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις

«Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές, θα επανεξεταστεί η εξαγορά του Ελληνικού».

Από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τα μνημόνια και η τρόικα τελείωσαν. «Αν συνεχίσει η ευρωζώνη τις τακτικές της κοινωνικής λεηλασίας θα έχει την ίδια τύχη με τον υπαρκτό σοσιαλισμό» ανέφερε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά στη ΔΕΗ ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 1,7 δισ. ευρώ.  Επίσης σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωράει στην ακύρωση του τεμαχισμού της ΔΕΗ και ακυρώνεται κάθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ Στόχος είναι η σχεδιασμένη ανασυγκρότηση της καθώς και η πρόσληψη νέου προσωπικού.

Σημείωσε πως επίσης πως η ΔΕΗ καταληστεύεται από μεσαία και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Υπουργός Παραγωγικής ανασυγκρότησης επανέλαβε πως θα υπάρξει σημαντική μείωση στα τιμολόγια, ενώ θα δοθεί δωρεάν 300KW ρεύμα σε 300.000 οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Για το Ελληνικό ανέφερε ότι « θα επαναξετασθεί η σκανδαλώσης εξαγορά του με στόχο την ακύρωσή της».

Επίσης ανέφερε ότι ακυρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Επίσης το δημόσιο θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του στα ΕΛΠΕ.

Την Τετάρτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα ταξιδέψει στο Πεκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει θέματα επενδύσεων με επίκεντρο την Cosco και ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.