Βόμβες Μηλιού: Παρουσιάζουμε την υποχώρηση ως νίκη

Βόμβες Μηλιού: Παρουσιάζουμε την υποχώρηση ως νίκη

Κείμενο των Λαπατσιώρα, Μηλιού και Σωτηρόπουλου για την αποτίμηση της συμφωνίας του Eurogroup.

Στην “τεχνική επέκταση” του υφιστάμενου Προγράμματος, το οποίο για επικοινωνιακούς λόγους η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε, να μετονομαστεί σε ‘υφιστάμενο διακανονισμό”, ώστε να γίνει δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρονται μεταξύ άλλων οι Σπύρος Λαπατσιώρας, Γιάννης Μηλιός και Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος.

Στο κείμενό τους, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, γίνεται αναφορά στην επιλογή της κυβέρνησης να παρουσιάζει την προφανή υποχώρησή της στο Eurogroup ως νίκη, γεγονός που αποτελεί «κακό σημάδι για τη συνέχεια, επειδή δείχνει ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για την επικοινωνία παρά για την ουσία».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στην απόρριψη – απόσυρση σημείων από τα ελληνικά αιτήματα, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η αξιολόγηση, δηλαδή η επιτήρηση, αποτελεί σημαντική τροχοπέδη στην υλοποίηση του προγράμματος και των κοινωνικών μετασχηματισμών που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ