Βόρεια Εύβοια: Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις – Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Βόρεια Εύβοια: Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις – Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς
Πυροσβέστης επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην θέση Αυλωνάρι- Πύργιο, του δήμου Κύμης, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας, ενώ νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά και χρειάστηκε η μεταφορά ενισχύσεων από άλλες περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.