Βορίδης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να στηρίξει κυβέρνηση Σαμαρά

Βορίδης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να στηρίξει κυβέρνηση Σαμαρά
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης "Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών", Αθήνα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια αναπάντεχη πρόταση από το βήμα της βουλής.

Την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά χωρίς εκλογές, ζήτησε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Εάν υπάρχει χρεία συναινέσεως παραιτήστε και επιστρέφουμε στο παλιό καθεστώς χωρίς εκλογές. Στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το είχαμε αφήσει», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα με αφορμή το νέο Ασφαλιστικό, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει ομολογία σφάλματος. Να πείτε δηλαδή ότι κάνατε λάθος σε αυτά που λέγατε. Μετά την ομολογία η έμπρακτη μετάνοια. Να παραιτηθείτε… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Και επειδή θα μου πείτε ότι έχετε νωπή λαϊκή εντολή και δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, υπάρχει λύση. Θα παραιτηθείτε από την κυβέρνηση και θα στηρίξετε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά… Θα γυρίσουμε, δηλαδή εκεί που ήμασταν τον Ιανουάριο, πριν την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά».