Βορίδης: Στο τραπέζι επιπλέον κατηγορίες εργαζόμενων για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Βορίδης: Στο τραπέζι επιπλέον κατηγορίες εργαζόμενων για υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ξεκίνησαν και στο Ηράκλειο οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού , Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Ξεκίνησαν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου οι εμβολιασμοί ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χαλκιαδάκης Νίκος Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Ανοιχτή παραμένει η πόρτα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αυτό όμως θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ σημείωσε πως η έννοια της αναστολής είναι μια έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για ορισμένα επαγγέλματα για υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αν δεν πληροί ο εργαζόμενος θα οδηγεί σε απολύσεις.

Μιλώντας για την προανακριτική της Βουλής, ο κ. Βορίδης είπε: «Το γεγονός ότι η επιτροπή παραπέμπει τον κ. Παππά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και όχι αυτή της δωροληψίας καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, δείχνει ότι η επιτροπή έκανε τη δουλειά της με την απάθεια και τη λελογισμένη επιείκεια που οφείλει να δείχνει ένας δικαστής».

Σημείωσε ότι ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετος πολιτικά και τόνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του.