Βουλευτές-Νομικοί: Μείζον θέμα ηθικής τάξης η υπόθεση Φλαμπουράρη

Βουλευτές-Νομικοί: Μείζον θέμα ηθικής τάξης η υπόθεση Φλαμπουράρη
ÁÈÇÍÁ-ÂïõëÞ: óõæÞôçóç êáé ëÞøç áðüöáóçò, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 44 ôïõ Êáíïíéóìïý ôçò ÂïõëÞò, åðß ôçò ðñïôÜóåùò ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò ÂïõëÞò ãéá ôçí åðáíáóýóôáóç, åðáíáóõãêñüôçóç êáé áíáâÜèìéóç ôçò ÄéáêïììáôéêÞò ÅðéôñïðÞò ôçò ÂïõëÞò ãéá ôç äéåêäßêçóç ôùí ãåñìáíéêþí åðáíïñèþóåùí êáé áðïæçìéþóåùí, ôçí áðïðëçñùìÞ ôïõ êáôï÷éêïý äáíåßïõ êáé ôçí åðéóôñïöÞ ôùí êëåììÝíùí áñ÷áéïëïãéêþí èçóáõñþí// Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÁËÅÊÏÓ ÖËÁÌÐÏÕÑÁÑÇÓ .(EUROKINISSI-ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Ο ένας μετά τον άλλο παίρνουν θέση δημοσίως βουλευτές και νομικοί αναφορικά με την υπόθεση που αφορά στον τέως Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σε δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης, ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλαμπουράρη και σχολίασε: « κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στον διαγωνισμό (…) πρόκειται για ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «ο κύριος Φλαμπουράρης πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το νέο μετοχολόγιο, γιατί κανένας άλλος, αν δεν έχει νόμιμο συμφέρον, δεν μπορεί να παει στη ΓΕΜΙ, το μητρώο του ΕΒΕΑ, δηλαδή για να το ζητήσει. Επίσης, πρέπει να παρουσιάσει τα χαρτιά της εφορίας, γιατί η μεταβίβαση συνεπάγεται και άμεση πληρωμή του φόρου».

Ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης έκανε το πρωί δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση επισημαίνοντας: «Εχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και είμαι ένας κοινός θνητός (…) μόλις μου ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή μου στις 26 Ιανουαρίου, έδωσα εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης μου από το διοικητικό συμβούλιο και τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατέθεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως απλός μηχανικός, υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης».

Διαβάστε επίσης: Φλαμπουράρης: Όποια προσπάθεια σπίλωσής μου, θα πέσει στο κενό