Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αλλαγή νομίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αλλαγή νομίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου

Ο βουλευτής βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, ζητάει να γίνει αυτό συντεταγμένα.

Εκτός της επίσημης γραμμής της κυβέρνησης για «έντιμο συμβιβασμό» με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ, κινείται ο βουλευτής του “Αριστερού Ρεύματος” Στάθης Λεουτσάκος, προκρίνοντας ως «απάντηση στον εκβιασμό μια συντεταγμένη νομισματική αλλαγή». Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο iskra.gr με τίτλο «Μπροστά στη μεγάλη σύγκρουση», δεν διαφαίνεται «αμοιβαία επωφελής λύση στον ορίζοντα».

«Τόσο η υπό γερμανική κυριαρχία Ε.Ε., σε πλήρη σύμπνοια και συμπόρευση με την ΕΚΤ, όσο και οιΗΠΑ και το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ, θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε οικονομική και κοινωνική διάλυση. Όπλα τους «το μαρτύριο της σταγόνας» της ρευστότητας και η διακοπή της χρηματοδότησης, με την εκταμίευση του οποιουδήποτε ποσού να εξαρτάται από την «ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλαδή την υλοποίηση των διαβόητων «μεταρρυθμίσεων» μνημονιακού χαρακτήρα στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ» αναφέρει ο βουλευτής.

«… Αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης – εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη – τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα» γράφει.

«Απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα των δανειστών υποταγή ή οικονομικό στραγγαλισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάσει τους εργαζόμενους και το λαό για τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση με τις εγχώριες και ξένες πολιτικές – οικονομικές ελίτ» επισημαίνει.