Βούλευμα– καταπέλτης για Folli – Follie: «Μαϊμού» ισολογισμοί, ψευδή κέρδη και «μαγείρεμα» επί σειρά ετών

Πώς έβγαλε τουλάχιστον 23 εκατ. ευρώ από αγοραπωλησίες μετοχών ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Folli – Follie. Σύμφωνα με το βούλευμα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να αποκόμισε τουλάχιστον 23 εκατ. ευρώ από τους «μαϊμού» ισολογισμούς, τα μαγειρεμένα στοιχεία και τις αγοραπωλησίες μετοχών της Folli Follie.

Κομβικό ρόλο στις αποκαλύψεις παίζει η κατάθεση του στελέχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ιλιάννας Κούρκαφα. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Δραγάτσης προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία Folli Follie «έκτιζε» από το 2007, αλλά πιθανότατα και προγενέστερα, ψευδείς ισολογισμούς μεταφέροντας ψευδή κέρδη, ψευδή ταμειακά διαθέσιμα, εικονικές πωλήσεις και ψευδή αποθέματα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγάτση «με βάση το μέχρι σήμερα διαθέσιμο υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, το οποίο προέρχεται αφενός από την Εποπτική Αρχή των Εισηγμένων Εταιρειών, αφετέρου από το προσωρινό έστω πόρισμα Τρίτης Ανεξάρτητης Ελεγκτικής Εταιρείας υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρεία όχι μόνο για το 2017 αλλά με μεγάλη βεβαιότητα επί σειρά ετών, δηλαδή κατ’ εξακολούθηση δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις, διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεών της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα, δημιουργώντας συστηματικά μάλιστα στους επενδυτές αλλά και στις Εποπτικές Αρχές μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρείας, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών των μελών του Δ.Σ. προκύπτει ότι στις 5-9-2017 ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε προβεί σε πώληση 1.150.000 μετοχών της εταιρείας FOLLI FOLLIE συνολικής αξίας 23.000.000 ευρώ, ενέργεια που από μόνη της είναι ικανή να βλάψει το επενδυτικό κοινό και συνιστά χειραγώγηση, πέραν της απατηλής σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων που παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών προχώρησε σε αγορά μετοχών και στη συνέχεια μετά την αποκάλυψη ου οικονομικού σκανδάλου και του πανικού που ακολούθησε ρευστοποίησε τις μετοχές καταγράφοντας ζημιά χιλιάδων ευρώ.»