Βούληση για κοινή λύση

Βούληση για κοινή λύση

Τι δήλωσαν οι Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς στη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Την πολιτική βούληση της Ελλάδας να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές.

«Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι δυνατά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αποτελεί τον κύριο παράγοντα σε αυτές τις διαβουλεύσεις, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup. Ωστόσο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων.

«Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος» ανέφερε και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποτυχία.

Συμβιβασμός και ανάπτυξη στη συζήτηση Τσίπρα-Σουλτς

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για την πρόσληψη των ανέργων και μια συζήτηση για την εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. «Η Ελλάδα έχει δυνατότητες τόσο για ανάπτυξη όσο και για επενδύσεις» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ανθρωπιστική κρίση.

«Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η εφαρμογή των ιδεών για να ξεπεράσουμε την κρίση» τόνισε.

«Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζω να βρούμε λύση, γιατί είναι προς το κοινό μας όφειλος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.