Βούρτσες από τη Φλώρινα κάνουν το γύρο του κόσμου

Ο Όμιλος ΑΤ ΒRUSHES «καθαρίζει» πωλήσεις σε 27 χώρες!

Παράδειγμα υγιειούς επιχειρηματικότητας αποτελεί ο Όμιλος ΑΤ ΒRUSHES, ο οποίος βλέπει τα προϊόντα του να κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι βούρτσες για τις οποίες είναι γνωστή η εταιρεία διεθνώς, κατασκευάζονται στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου με το 95% της παραγωγής να διοχετεύεται σε 27 χώρες του εξωτερικού. Πρόκειται για βούρτσες όλων των τύπων, απευθυνόμενες σε όλες τις βιομηχανίες που κατασκευάζουν επαγγελματικά σάρωθρα.

Πίσω από την κερδοφόρο επιχείρηση βρίσκεται ο κ. Σταύρος Δεληπέτης, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος το 1992 έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά αρχικά με την ίδρυση της DELKO.

Ακολούθησε η σύσταση των εταιρειών DELSA και SWEEPER HOUSE προκειμένου να καλυφθεί όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς. DELKO και DELSA αποτελούν δύο παραγωγικές εταιρείες, πλήρως αυτοματοποιημένες, επικεντρωμένες στην in house έρευνα για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, ενώ το σέρβις των προϊόντων είναι στη δικαιοδοσία της SWEEPER. Οι ετήσιες πωλήσεις του Ομίλου ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και προέρχονται από αγορές, μεταξύ των οποίων, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της Γερμανία, του Βελγίου καθώς και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από το 2010 ως σήμερα, DELSA και DELKO, είναι ενταγμένες σε τρία προγράμματα, στην ‘Πράσινη Επιχείρηση’, στην ‘Ενίσχυση των ΜμΕ’ και στη ‘Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες’, για έργα ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου έχει καταθέσει νέες εφευρέσεις στον Ο.Β.Ι. για να πάρει τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ δίνει ειδικό βάρος στο κομμάτι της πράσινης ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι σεβόμενοι το περιβάλλον αξιοποιούν τη γεωθερμία για την ψύξη των μηχανών, συλέγουν τα πριονίδια που μένουν από την παραγωγή και δημιουργούν μπρικέτες καύσης. Ο τρόπος δε λειτουργίας των εργοστασίων αποβλέπει σε εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στη παραγωγική διαδικασία για την επεξεργασία της ίνας.

Πέραν της δημιουργίας νέων προϊόντων που προστίθενται σταδιακά στην «οικογένεια» του Ομίλου AT BRUSHES, έμφαση δίνεται και στην κατασκευή παραγωγικών μηχανημάτων.

Διαβάστε ακόμα:

O Λαρισαίος που κατακτά την αγορά της Αμερικής

Η ελληνική LIA πάει Ολλανδία