«Βουτιά» 12% για τη μετοχή του Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών

«Βουτιά» 12% για τη μετοχή του Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών
Η αύξηση των χρηστών διεθνώς κινήθηκε επίσης χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Βυθίζονται οι μετοχές του Netflix, στο after hours trading (-12%), μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, χθες, Τετάρτη. Η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής video streaming πρόσθεσε 2,7 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο.

Ήταν αρκετά χαμηλότερα από το guidance, σύμφωνα με το οποίο θα πρόσθετε 5 εκατ. συνδρομητές. Η πρόβλεψη της Wall Street έκανε λόγο για 5,1 εκατ. νέους χρήστες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Netflix ενημέρωσε επίσης ότι έχασε συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, για πρώτη φορά από το 2011, καθώς οι τιμές των συνδρομών αυξήθηκαν κατά 18% νωρίτερα φέτος.

Στις ΗΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά του Netflix, έχασε 130.000 συνδρομητές, το συγκεκριμένο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές σε όλους τους πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιανουάριο. Η τιμή για μία στάνταρντ συνδρομή σήμερα κοστίζει 13 δολάρια τον μήνα, ένα δολάριο υψηλότερα από το ανταγωνιστικό Hulu.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη δευτέρου τριμήνου ήταν 60 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα έφτασαν τα 4,9 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν 56 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 4,9 δισ. δολάρια.