«Βουτιά» άνω του 6% για το Χρηματιστήριο της Σανγκάης

«Βουτιά» άνω του 6% για το Χρηματιστήριο της Σανγκάης
Photo:

Η πτώση του πετρελαίου συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις ασιατικές αγορές. 

Με μεγάλη πτώση σχεδόν 6,5% έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Σανγκάης μετά τις μαζικές πωλήσεις που έγιναν σε ένα γενικό κλίμα πανικού καθώς οι νέες ενέσεις ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Ο σύνθετος δείκτης της Σανγκάης υποχώρησε κατά 6,42% ή 188,72 μονάδες, για να κλείσει στις 2.749,79 μονάδες. “Βουτιά” κατέγραψε και το Χρηματιστήριο της Σεντζέν το οποίο κατέρρευσε με απώλειες 7,12%.

Πτώση πάνω από 3% καταγράφει το χρηματιστήριο της Μόσχας

Το χρηματιστήριο της Μόσχας κατέγραψε σήμερα πτώση πάνω από 3% στον απόηχο της νέας πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με το ρωσικό νόμισμα να υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του ευρώ και να προσεγγίζει το χαμηλό επίπεδο ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης RTS (που εκφράζεται σε δολάρια) υποχώρησε κατά 3,5% με τις πρώτες συναλλαγές πριν ανακάμψει ελαφρώς, ενώ ο δείκτης Micex (που εκφράζεται σε ρούβλια) παρέμεινε σταθερός. Το ρούβλι υποχωρεί με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 81,7 ρούβλια ανά δολάριο και τα 88,8 ρούβλια ανά ευρώ.