«Βουτιά» για το Bitcoin μαζί με τις μετοχές ύστερα από την απόφαση της Fed

«Βουτιά» για το Bitcoin μαζί με τις μετοχές ύστερα από την απόφαση της Fed
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Την Τετάρτη, το Bitcoin διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Το Bitcoin καταρρέει μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία του διαπραγματεύεται σήμερα περίπου στα 36.756 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4% από τις 11 το πρωί της Πέμπτης και 6% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko. Ο Μάιος είναι συνήθως ένας καλός μήνας για το Bitcoin, το οποίο όμως πέφτει μαζί με το χρηματιστήριο μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας.

Την Τετάρτη, το Bitcoin διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Το Bitcoin δεν ήταν το μόνο που δέχθηκε πλήγμα μετά την ανακοίνωση της Fed. Τα κέρδη από το ράλι των μετοχών της Τετάρτης εξανεμίστηκαν την Πέμπτη επίσης. Ο βιομηχανικός δείκτης του Dow Jones έχασε 1.012 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3,5% και ο Nasdaq μειώθηκε κατά 4,7%.

Αν και ο Μάιος είναι συνήθως ένας καλός μήνας για το Bitcoin, οι αναλυτές δήλωσαν στο Fortune ότι φοβούνται πως η απόφαση της Fed αυτή την εβδομάδα θα επηρεάσει αρνητικά το κρυπτονόμισμα, ειδικά καθώς η κίνηση της τιμής του έχει συσχετιστεί με τη χρηματιστηριακή αγορά τώρα τελευταία.

«Ειλικρινά, έως ότου η αγορά αρχίσει να βλέπει πέρα από τον αντίκτυπο που θα έχει «η ποσοτική σύσφιξη και η αύξηση των επιτοκίων, θεωρώ δύσκολο για το Bitcoin να δημιουργήσει μια ευρύτερη ανοδική τάση», δήλωσε πρόσφατα στο Fortune ο Lucas Outumuro, επικεφαλής έρευνας στην IntoTheBlock, μια εταιρεία ανάλυσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε ακόμη: «Σφίγγει» η νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών

Πηγή: fortune.com