Βουτιά για το Bitcoin, στα 43.000 δολ.- Στο Solana εστιάζουν θεσμικοί και «φάλαινες»

Βουτιά για το Bitcoin, στα 43.000 δολ.- Στο Solana εστιάζουν θεσμικοί και «φάλαινες»
pexels

Νέα βουτιά σημείωσε το Bitcoin, αγγίζοντας ακόμα και τα 43.000 δολ., προτού επιστρέψει στα 45.000 δολ., τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές. Αν μη τι άλλο, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα από τη στιγμή που έχασε τα 50.000 δολ. Υπενθυμίζεται πως ο αναλυτής Michaël van de Poppe είχε τονίσει πως τα 49.500 δολάρια είναι σημείο χωρίς επιστροφή αν δεν υπάρξει υποστήριξη. Μετά από αυτό, είπε, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν 44.000 δολάρια. 

Ο έμπορος και αναλυτής Scott Melker, γνωστός ως «The Wolf of All Streets», κατηγόρησε τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους: «Αφήστε τις φάλαινες να απορρίψουν το Bitcoin την ημέρα που το Ελ Σαλβαδόρ θα το κάνει νόμιμο χρήμα», είπε.

Όπως λοιπόν φαίνεται, οι θεσμικοί έχουν επικεντρωθεί στο Solana, ενώ η ζήτηση για Ethereum και BItcoin μειώνεται.

Σε αυτό το κλίμα, τα επενδυτικά προϊόντα γύρω από το SOL αντιπροσωπεύουν το 86,6% των συνολικών εισροών σε επίπεδο εβδομάδας.

Σύμφωνα με το τεύχος του CoinShares Digital Asset Fund Flows Weekly, τα επενδυτικά προϊόντα του Solana (SOL) «είδαν» εισροές 49,4 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 6 Σεπτεμβρίου και 10 Σεπτεμβρίου. 

Οι συνολικές εισροές για επενδυτικά crypto-προϊόντα την τελευταία εβδομάδα αντιστοιχούσαν σε 57 εκατομμύρια δολάρια, με το SOL να σημειώνει αύξηση 275% από εβδομάδα σε εβδομάδα και να αντιπροσωπεύει το 86,6% των συνολικών εισροών. Οι αυξανόμενες εισροές στα προϊόντα του Solana συνέπεσαν με αύξηση στην τιμή του SOL κατά 36% την ίδια περίοδο. 

«Ένας συνδυασμός αύξησης τιμών και εισροών φέρνει τώρα τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του Solana στα 97 εκατομμύρια δολάρια και κάνει το SOL το 5ο πιο πολύτιμο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα» αναφέρει σχετική έρευνα.

Σημειώνεται πως τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν πλεονάζουσες εισροές για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τη ζήτηση για altcoins να ξεπερνά σημαντικά την όρεξη για Βitcoin, το οποίο παρουσίασε ελάχιστες εισροές (περίπου 200.000 δολ.) 

Επίσης, παρά την πολυαναμενόμενη υιοθέτηση τωνέξυπνων συμβάσεων από το Cardano (ADA) στις 13 Σεπτεμβρίου, οι θεσμικές ροές στο ADA σημείωσαν μείωση 46% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος θεσμικός διευθυντής Grayscale παρέμεινε κυρίαρχος, εκπροσωπώντας το 74% των AUM με 41,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η δε Grayscale ανακοίνωσε συμφωνία συνεργασίας με τη fintech iCapital Network. Η συμφωνία θα επιτρέψει στους συμβούλους της iCapital να προσφέρουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Grayscales μέσω μιας διαφοροποιημένης επενδυτικής στρατηγικής σταθμισμένης αγοράς.