«Βουτιά» πωλήσεων για τα McDonald’s

«Βουτιά» πωλήσεων για τα McDonald’s

Μείωση πωλήσεων σε Αμερική και Ευρώπη αντιμετωπίζει η εταιρεία εστίασης. 

Μπορεί η διαφήμιση της γνωστής αλυσίδας να λέει «I’m Lovin’ It», αλλά οι πελάτες δεν φαίνεται να την αγαπούν και τόσο, αφού οι πωλήσεις μειώνονται διαρκώς.

Τι κι αν τα McDonald’s έχουν προσπαθήσει να απλοποιήσουν το μενού τους, να αναδιοργανώσουν την προσέγγιση στον τομέα του μάρκετινγκ, ακόμα και να επαναφέρουν στο μενού παλαιότερες συνταγές όπως το McRib, όλα αυτά φαίνεται πως δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τους πελάτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 0,5% στις συγκρίσιμες πωλήσεις του Οκτωβρίου. Παρόλο που οι μειώσεις δεν ήταν τόσο υψηλές όσο οι αναλυτές είχαν προβλέψει, η πορεία των McDonald’s φαίνεται να έχει πάρει την κατιούσα σχετικά με την προηγούμενη χρονιά

Φέτος , οι συγκρίσιμες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1% στις ΗΠΑ και 0,7 % στην Ευρώπη. Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,9 % στις ΗΠΑ και μείωση 2% σε Ευρώπη, μια μείωση που επηρέασε το προσωρινό κλείσιμο εστιατορίων στη Ρωσία.

Η εταιρείας fast food, συμπεριλαμβανομένων των έχουν δεχτεί εδώ και καιρό μια μείωση στην κατανάλωση, καθώς οι πελάτες δείχνουν μια προτίμηση στα εστιατόρια που προσφέρουν πιο υγιεινές διατροφές.

Ένας άλλος παράγοντας που έχει συμβάλει στη μείωση των πωλήσεων είναι το γεγονός πως οι σταθεροί πελάτες των εταιρειών αυτών, οι χαμηλόμισθοι δηλαδή, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.