«Βουτιά» της μεταποίησης στην Ευρωζώνη με χαμηλό εξαετίας

«Βουτιά» της μεταποίησης στην Ευρωζώνη με χαμηλό εξαετίας
Ο προκαταρκτικός σύνθετος ΡΜΙ, που περιλαβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε στις 51,5 μονάδες αυτόν τον μήνα από 52,2 τον Ιούνιο. Στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012 η μεταποίηση στη Γερμανία.

Πιο αδύναμη ήταν η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, με τις πιέσεις να προέρχονται από τη συρρίκνωση της μεταποίησης, την ώρα που οι δείκτες δείχνουν ότι οι συνθήκες θα επιδεινωθούν τον επόμενο μήνα.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit, που θεωρείται καλή ένδειξη για την οικονομία, υποχώρησε στις 51,5 μονάδες αυτόν τον μήνα από 52,2 τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα φτάσει στο 52,1. Ηταν ωστόσο υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η υποκατηγορία των υπηρεσιών διολίσθησε στις 53,3 μονάδες από 53,6 τον Ιούνιο, σε ευθυγράμμιση με την πρόβλεψη των αναλυτών του Reuters.

Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο μήνα, φτάνοντας στις 46,4 μονάδες από 47,6 –χαμηλότερα από την αμετάβλητη ανάγνωση που προέβλεπε έρευνα του πρακτορείου.  Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποίηση τον Ιούλιο στη Γερμανία

Επιδεινώθηκε η ύφεση στο γερμανικό μεταποιητικό τομέα τον Ιούλιο, με τις επιδόσεις των παραγωγών αγαθών να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, υποδηλώνοντας επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της Markit, ο οποίος παρακολουθεί τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών που αντιπροσωπεύουν συνολικά περισσότερο από τα δύο τρίτα της οικονομίας, διολίσθησε στις 51,4 μονάδες από 52,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ηταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 52,3 και η χαμηλότερη ανάγνωση από τον Μάρτιο, αν και παρέμεινε υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η πτώση οδηγήθηκε από τις απώλειες στην υποκατηγορία της μεταποίησης, η οποία κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες από 45. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.