Βράβευση της PwC Ελλάδας στα Bravo Sustainability Awards 2018

Βράβευση της PwC Ελλάδας στα Bravo Sustainability Awards 2018
Photo:

Το πρόγραμμα υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η PwC Ελλάδας διακρίθηκε με το βραβείο Bravo Market.

Το πρόγραμμα υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Social Entrepreneur) που υλοποιεί η PwC Ελλάδας διακρίθηκε με το βραβείο Bravo Market, στην τελετή απονομής των Bravo Sustainability Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας της PwC Ελλάδας εντάσσεται στον στρατηγικό άξονα «Υποστήριξη της κοινωνίας» και έχει στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕπ) προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το 2017 αφιερώθηκαν περισσότερες από 6.000 ώρες σε εθελοντικές υπηρεσίες από 158 εργαζόμενους – εθελοντές της PwC οι οποίοι προσέφεραν pro bono συμβουλευτικές υπηρεσίες, mentoring καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε επίσης και το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης υποστήριξης της AFI – ΑΜΚΕ που υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων της PwC στην AFI, για συγκεκριμένο διάστημα.

Ο θεσμός Bravo Sustainability Awards είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, Quality Foundation και της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Στόχος είναι ανάδειξη των καλών πρακτικών μέσα από το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και η διάδοση ιδεών κοινωνικής υπευθυνότητας.

Το σύνολο των δράσεων της PwC διακρίθηκε μεταξύ άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της Κοινωνίας των Πολιτών που συμμετείχαν στον κοινωνικό διάλογο BRAVO. Ο διάλογος αυτός, αποτέλεσμα του οποίου ήταν οι φετινές διακρίσεις, αναπτύχθηκε σε εθνικό επίπεδο, με την συμμετοχή κοινωνικών εταίρων και ενεργών πολιτών, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της σύμπραξης όλων των ενεργών μελών της ελληνικής κοινωνίας.

Η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής Corporate Responsibility της PwC Ελλάδας δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι για τη διάκριση μας η οποία έρχεται να επισφραγίσει το σκοπό της εταιρείας που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων.  Βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος μας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της PwC που αφιερώνουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους για να προσφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο και το βραβείο ανήκει δικαιωματικά σε αυτούς”