Βραβεία «Laureus»: Αθλητές της χρονιάς οι Σιμόν Μπάιλς, Μέσι και Χάμιλτον

Βραβεία «Laureus»: Αθλητές της χρονιάς οι Σιμόν Μπάιλς, Μέσι και Χάμιλτον
epa07971407 YEARENDER 2019 OCTOBER Simone Biles of USA poses with her five gold medals in the mixed zone after the women's Apparatus Final at the FIG Artistic Gymnastics World Championships in Stuttgart, Germany, 13 October 2019. EPA/DANIEL KOPATSCH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενώ ο Μέσι και ο Χάμιλτον μοιράστηκαν το βραβείο του καλύτερου αθλητή.

Στο ποδόσφαιρο, στην Formula 1 και τη γυμναστική ήταν αφιερωμένη η βραδιά στα 20α βραβεία «Laureus».

Στην απονομή των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/02) στο Βερολίνο, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος από τον χώρο του ποδοσφαίρου που κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή για το 2020, έστω κι αν το μοιράστηκε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα είχε προταθεί στο παρελθόν άλλες πέντε φορές, αλλά δεν είχε κατακτήσει ποτέ τη συγκεκριμένη διάκριση.

Στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει το βραβείο «Laureus» στην ατομική κατηγορία. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έδωσε το «παρών» στην φαντασμαγορική τελετή, καθώς έχει υποχρεώσεις με την Μπαρτσελόνα στο Champions League, ωστόσο μέσω ενός βίντεο που προβλήθηκε έστειλε τις ευχαριστίες του:

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι κοντά σας σε αυτή την εκδήλωση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, σημαίνει πολλά για μένα αυτό το βραβείο. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που γίνομαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το κερδίζει. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου, χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα», τόνισε ο Μέσι.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula με Mercedes ισοψήφισε με τον Αργεντινό, κάτι που έγινε για πρώτη φορά. Παρέλαβε το βραβείο του από τον άλλοτε τεχνικό της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Η Μπάιλς κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη μεταλλίου που κέρδισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στη Στουτγάρδη. Συνολικά η 22χρονη αθλήτρια κατέχει 25 μετάλλια, γεγονός που την κάνει την αθλήτρια με τα περισσότερα μετάλλια στον κόσμο. «Δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που κυριαρχούν στο άθλημά τους με τον τρόπο που το κάνει η Μπάιλς. Είναι μόλις 22 ετών και φαίνεται ότι θα κερδίσει κι άλλα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020», δήλωσε η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Νάντια Κομανέτσι.

Το βραβείο της καλύτερης ομάδας για το 2020 παρέλαβε η Εθνική Ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, ενώ το βραβείο για πιο δυναμικό… comeback, παρέλαβε η Γερμανίδα οδηγός αγώνων (Motor Racing), Σοφία Φλούρς.