Βραβεία L’Oreal-Unesco 2014 για τις γυναίκες στην επιστήμη

Βραβεία L’Oreal-Unesco 2014 για τις γυναίκες στην επιστήμη

Για μία ακόμη χρονιά οι κορυφαίες Ελληνίδες επιστήμονες διακρίνονται για το έργο τους.

Για όγδοη συνεχή χρονιά προκηρύχτηκαν τα ελληνικά βραβεία επιστημονικής έρευνας L’ Oreal – Unesco για τις γυναίκες στην επιστήμη, από την L’Oreal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco, με στόχο την προβολή και την ενίσχυση του επιστημονικού έργου των γυναικών.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως την 5η Οκτωβρίου 2014.

Τα τρία ελληνικά ετήσια βραβεία, αξίας 10.000 ευρώ το καθένα, θα απονεμηθούν σε Ελληνίδες επιστήμονες, οι οποίες ασχολούνται με την έρευνα στον τομέα των βιοεπιστημών ή των φυσικών επιστημών. Οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 38 ετών, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και να δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Τα ελληνικά Βραβεία L’Oreal – Unesco, τα οποία θεσμοθετήθηκαν το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 20 Ελληνίδες ερευνήτριες, αποτελούν μέρος του διεθνούς προγράμματος «L’Oreal-Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», το οποίο τιμά και υπογραμμίζει κάθε χρόνο τη συνεισφορά διακεκριμένων γυναικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο εκ περιτροπής στους κλάδους των βιοεπιστημών και των φυσικών επιστημών.

Από το 1998, το πρόγραμμα L’Oreal-Unesco έχει επιβραβεύσει περισσότερες από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως. Μάλιστα, δύο βραβευμένες έλαβαν το Νόμπελ 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ελληνικά βραβεία του 2014 και για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα: www.womeninscience.gr.