Βραβεία «Made in Greece» για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Βραβεία «Made in Greece» για τις ελληνικές επιχειρήσεις

«Επιβραβεύουμε την Παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα» το μοτό των βραβείων από την ΕΛΑΜ.

Την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) για θέσπιση των βραβείων «Made in Greece», παρουσίασε ο πρόεδρος της Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι η Ελλάδα δεν έχει πελάτες. Αν είχαμε πελάτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου θα ήμασταν σήμερα όπου είναι η Γερμανία και άλλες χώρες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εταιρείες που έχουν ως στόχο να εξάγουν επώνυμα προϊόντα αντί για τη γνωστή πολυετή επιλογή του φασόν και του χύμα, όπως στο ελαιόλαδο -που δώσαμε υπεραξία στην ιταλική οικονομία- έδωσαν βάρος στην καινοτομία και εξωστρέφεια και αυτές θέλουμε να βραβεύσουμε» ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης.

Παράλληλα τόνισε πως σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία.

Τα βραβεία αυτά απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που παράγουν στην Ελλάδα και για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των επωνύμων προϊόντων τους πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Γ. Αυλωνίτης: Οι βασικοί πυλώνες για το rebranding της Ελλάδας

Για τον λόγο αυτό έχουν θεσπιστεί 7 κατηγορίες βραβείων: Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος, Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος, Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας, Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας, Βραβείο Αγροτικής Αριστείας, Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας και Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.madeingreeceawards.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα βραβεία, των οποίων η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την 25η Νοεμβρίου 2013, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχουν την υποστήριξη πολλών επιχειρηματικών φορέων και συνδέσμων.