Βραβεία… Made in Greece

Βραβεία… Made in Greece

Για δεύτερη χρονιά τα βραβεία θα αναδείξουν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Την έναρξη των συμμετοχών στην διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων «Made in Greece 2015» για την ανάδειξη και επιβράβευση παραγωγικών επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.).

Τα βραβεία διοργανώνονται για δεύτερη φορά, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Γεώργιος Αυλωνίτης Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΠΑ και πρόεδρος της ΕΛ.Α.Μ. «σήμερα βιώνουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας μας. Σαν χώρα δεν ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις ούτε της ΕΕ ούτε και της Ευρωζώνης που απαιτούν από τις επιχειρήσεις εξαγωγικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση παγκοσμίως αποδεκτών επωνύμων προϊόντων και υπηρεσιών».

Τα βραβεία «Made in Greece» που θέσπισε η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, επιβραβεύουν τις φωτεινές εξαιρέσεις. Τις επιχειρήσεις δηλαδή που στις έντονα ανταγωνιστικές παγκόσμιες αγορές αναζητούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους όχι μέσω χαμηλών τιμών, στο πλαίσιο του «φασόν και χύμα», αλλά μέσω της προσπάθειας κατανόησης και ικανοποίησης των αναγκών των πελατών στην παγκόσμια αγορά διαθέτοντας ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και για τις ίδιες και για τους πελάτες τους.

Από την πλευρά του ο Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής και Πρόεδρος Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας» του ΟΠΑ και Μέλος της ΕΛ.Α.Μ. ανέφερε ότι «η ελληνική γεωργία και βιομηχανία αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, την αβεβαιότητα και πολλές πρόσθετες δυσκολίες και εμπόδια που χαρακτηρίζουν το “επιχειρείν” στην Ελλάδα. Αυτή η πραγματική οικονομία, η παραγωγική βάση της χώρας χρειάζεται υποστήριξη και διεξόδους. Γιατί η παραγωγική ανάπτυξη, η ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας μπορεί να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά της ανεργίας, της ύφεσης, των εμπορικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τελικά του χρέους».

Όπως ανέφερε ο Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και γενικός Γραμματέας της ΕΛ.Α.Μ. «τα βραβεία Made in Greece ήδη έχουν τα χαρακτηριστικά ενός θεσμού που αναδεικνύει όλες εκείνες τις προσπάθειες επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών αλλά και προσωπικών ενεργειών που επενδύουν διαχρονικά στη δημιουργία ανταγωνιστικών, ποιοτικών, επώνυμων προϊόντων τόσο για την εγχώρια όσο και για τις αγορές του κόσμου».

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες των βραβείων για το 2015 είναι οι εξής οκτώ: επώνυμου ελληνικού προϊόντος, καινοτόμου προϊόντος, εξαγωγικής αριστείας, βιομηχανικής αριστείας, αγροτικής αριστείας, τεχνολογικής αριστείας, επιχειρηματικής αριστείας και νεοφυούς παραγωγικής αριστείας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.madeingreeceawards.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2015.