Βραβεία Συνολικής Προσφοράς Archisearch Lifetime Achievement Awards

Βραβεία Συνολικής Προσφοράς Archisearch Lifetime Achievement Awards
Φέτος παραλαμβάνουν τη σκυτάλη του εν λόγω βραβείου, τρεις μεγάλοι άνδρες- λαμπρές προσωπικότητες της χώρας μας.

Τα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador μπορεί να έχουν εγκαθιδρυθεί μόλις δύο χρόνια, αλλά διαθέτουν ήδη σημαντικό βάρος. Η αρχή έγινε στο 8η ημερίδα ΕΣΩ στο αμφιθέατρο της Στέγης του ιδρύματος Ωνάση με το βραβείο να απονέμεται στον σημαντικό designer, Γιάννη Τσεκλένη.

Ο Ιωάννης Βικέλας. Φωτογραφία Σταύρος Χούντ
Ο Ιωάννης Βικέλας. Φωτογραφία Σταύρος Χούντ για την Design Ambassador & το Archisearch

 

Θεοδόσης Τάσιος

Φέτος παραλαμβάνουν τη σκυτάλη του εν λόγω βραβείου, τρεις μεγάλοι άνδρες- λαμπρές προσωπικότητες της χώρας μας. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Θεοδόσης Τάσιος, ο εγκέφαλος πίσω από τον αστικό ιστό της θετικής πλευράς της πόλης μας, Ιωάννης Βικέλας, και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά και ένα ενεργό μέλος της σύγχρονης πραγματικότητας. 

Ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της του ARCHISEARCH.gr δήλωσε: «Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν συνδέσει την προσωπική τους δημιουργικότητα και όραμα με το κοινωνικό όφελος αλλά και την οικονομική ευημερία. Η σύνδεση αυτών των τριών πυλώνων αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και για την Design Ambassador και το archisearch.gr. Μέσα από τις βραβεύσεις θέλουμε να συνεισφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην καταγραφή και ανάδειξη των πρακτικών που γεννήθηκαν από την ιστορία του σχεδιασμού στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για ένα υγιές μέλλον».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για την εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου στο www.esw.gr.

Στην κεντρική φωτογραφία: Ο ιδρυτής του ARCHISEARCH.gr και της Design Ambassador Βασίλης Μπαρτζώκας με τον Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα.