Βραβείο «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» – Ο μεγάλος νικητής

Βραβείο «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» – Ο μεγάλος νικητής

Παρουσιάστηκαν οκτώ επιχειρηματικά πλάνα ενώ το βραβείο απέσπασε το Discovery Path που προσδοκά  να καινοτομήσει στην αειφόρο εκπαίδευση. 

Το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών επέλεξε νέα και δημιουργικά άτομα που είχαν κατά νου μια ή περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες για να τις υλοποιήσουν και να διαγωνιστούν στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχειρηματικότητα στην Πράξη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2015 και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο 2016. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες προετοίμασαν το επιχειρηματικό πλάνο της ιδέας τους για δυο μήνες και την υπέβαλαν στην επιτροπή ειδικών προς αξιολόγηση. Για την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση θεσπίστηκε χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ σε αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.

Η πενταμελής επιτροπή έλαβε υπόψη τα εξής κριτήρια την καινοτομικότητα της ιδέας και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιφέρει, την ποιότητα της ομάδας, την γνώση της αγοράς‐στόχου, την παρουσίαση και την πληρότητα του επιχειρηματικού σχεδίου

Η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου με το επιχειρηματικό πλάνο DISCOVERY  PATH, ανακηρύχθηκε νικητής και έλαβε χρηματικό βραβείο αξίας 3.000€ το οποίο προσέφερε η εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη. Η κα Χατζηκωνσταντίνου δηλώνει: “Οι όροι «επιχείρηση» και «επιχειρηματικότητα» προέρχονται από το ρήμα «επιχειρώ», και εμείς επιχειρήσαμε! Και στη συνέχεια μετατρέψαμε την πρωτοβουλία μας σε αποτέλεσμα με την καθοδήγηση και την υποστήριξη του προγράμματος ΕΠΕΦΑ. Οι άνθρωποί του μας έδωσαν το ισχυρό κίνητρο, μας έμαθαν το πως θα ξεπεραστούν οι επιμέρους δυσκολίες ανάμεσα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δικές μας δυνατότητες. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα μας, το Κέντρο Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ξένων σχολείων της Μέσης Ανατολής. Μια καινοτόμα επιχείρηση που ναι μεν μπορεί να είναι συνυφασμένη με την ατομική μας πρωτοβουλία αλλά χωρίς τον καλά μελετημένο «οδικό χάρτη» του ΕΠΕΦΑ δεν θα είχαμε φτάσει με ακρίβεια στον προορισμό μας”.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», μέσω του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών του ΕΚΠΑ ετοιμάζονται να στήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Κάποιοι, βρίσκονται ήδη στον επαγγελματικό στίβο και, μέσω της τεχνογνωσίας που έλαβαν, επιδιώκουν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους.