Βραβείο Επιχειρηματικότητας για την Blueground

Βραβείο Επιχειρηματικότητας για την Blueground

Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, διαθέτει ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται.

Η blueground απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016, στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη 1 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Σε μια μέρα γεμάτη καινοτόμες ιδέες, ολοκληρώθηκε η φάση αξιολόγησης 1.100 επιχειρησιακών ιδεών. Δέκα υποψήφιες ιδέες προκρίθηκαν στον τελικό γύρο και τρείς βραβεύτηκαν, μεταξύ των οποίων και η blueground.

Η blueground θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση που θα λάβει για την επέκτασή της σε νέες αγορές, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της.

Η blueground ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί μια αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλλών, βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, διαθέτει ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται. Η blueground εξυπηρετεί επισκέπτες, είτε στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, είτε αναψυχής σε Ελλάδα, Τουρκία και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της blueground συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα, μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds, ενώ η εταιρία είναι μέλος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, ο οποίος στηρίζει τις πιο υποσχόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.