Βρετανία: Η Λιζ Τρας διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για την πρωθυπουργία

Βρετανία: Η Λιζ Τρας διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για την πρωθυπουργία
epa10107677 British Foreign Secretary and Tory leadership candidate Liz Truss at the Conservative Party leadership election hustings at the Eastbourne Winter Gardens, Britain, 05 August 2022. This event is the fourth of twelve hustings which will take place all around the UK attended by Tory Party members who will vote for the new leader that will be announced on the 05 September 2022. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Τρας, η οποία βρίσκεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις στην κορυφή των προτιμήσεων των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, προηγείται του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ψηφίζει με επιστολική ψήφο για να επιλέξει τον νέο ηγέτη του αφού ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θα παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Τρας, η οποία βρίσκεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις στην κορυφή των προτιμήσεων των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, προηγείται του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ αυτών που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν, έδειξε η έρευνα. Η Τρας συγκεντρώνει 66% και ο Σούνακ 34%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κομματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου.