Βρετανία: Η μετάλλαξη «Δέλτα» επιμένει, η «Δέλτα Plus» έρχεται

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τα μέσα Ιουλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η Μεγάλη Βρετανία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ανησυχήσει την κοινή γνώμη, καθώς η χώρα έχει άρει τους περιορισμού από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εβδομαδιαίοι θάνατοι έχουν εκτοξευθεί στους 800 τις τελευταίες έξι εβδομάδες, υψηλότερα από άλλες μεγάλες χώρες της ΕΕ. Η μακάβρια αυτή αύξηση των κρουσμάτων, εγείρει ερωτήματα και οδηγεί σε έρευνες για νέο στέλεχος της μεταδοτικής μετάλλαξης.

«Χρειαζόμαστε επείγουσα έρευνα για να βρούμε αν αυτή η «Δέλτα plus» είναι πιο μεταδοτική, μπορεί μερικώς να διαφεύγει», έγραψε στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού FDA, μεταξύ 2017 – 2019, Scott Gottlieb.

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη ότι είναι ιδιαίτερα πιο μεταδοτική, αλλά πρέπει να εργαστούμε ώστε να χαρακτηρίσουμε πιο γρήγορα αυτή και άλλες νέες μεταλλάξεις. Έχουμε τα εργαλεία».

Το νέο αυτό στέλεχος, γνωστό ως, Δέλτα plus περιλαμβάνει την μετάλλαξη Κ417Ν, που σχετίζεται με αυξημένο ρίσκο επαναμόλυνσης. Βρετανοί ερευνητές υποστήριξαν στα τέλη Ιουνίου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η πρόσθετη μετάλλαξη είναι πιο ανησυχητική.