Βρετανία: Πανικός στην Αντιπολίτευση – Παραιτούνται ένα-ένα τα στελέχη

Βρετανία: Πανικός στην Αντιπολίτευση – Παραιτούνται ένα-ένα τα στελέχη

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία, θεωρούν ότι ο αρχηγός τους, Κόρμπιν, δεν έχει την ικανότητα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, και παραιτούνται. 

Η επικεφαλής της πολιτικής για την Υγεία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Χέιντι Αλεξάντερ παραιτήθηκε σήμερα, επιχειρηματολογώντας ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης και ότι η ίδια δεν πιστεύει πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να την προσφέρει.

«Όσο και να σας σέβομαι ως έναν άνθρωπο με αρχές, δεν πιστεύω ότι έχετε την ικανότητα να δώσετε την απάντηση που αξιώνει η χώρα μας και πιστεύω ότι αν εμείς πρόκειται να σχηματίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, είναι απαραίτητη μια αλλαγή ηγεσίας», αναφέρει η σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών Χέιντι Αλεξάντερ σε επιστολή της προς τον Κόρμπιν την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Επίσης, η Γκλόρια Ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, παραιτήθηκε σήμερα, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το κόμμα βυθίζεται στην κρίση μετά το δημοψήφισμα που κέρδισαν οι υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Ντε Πιέρο έγραψε στον αρχηγό του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για να του πει πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τους Εργατικούς στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα μηνών, αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των Εργατικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Χίλαρι Μπεν είχε παυθεί αφού δήλωσε ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον Κόρμπιν. Ωστόσο ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος των Εργατικών για την οικονομική πολιτική και πιστός στον Κόρμπιν, κάλεσε το κόμμα να μείνει ενωμένο και τόνισε πως ο Κόρμπιν “δεν πρόκειται να πάει πουθενά”.