Οι βρετανικές αρχές ερευνούν βίντεο με Βρετανό τζιχαντιστή

Οι βρετανικές αρχές ερευνούν βίντεο με Βρετανό τζιχαντιστή

Στο υλικό φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος εξαπολύει ύβρεις εναντίον του Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξάγουν έρευνα σε σχέση με βίντεο που δείχνει έναν Βρετανό που πιθανόν είναι τζιχαντιστής, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ λίγο πριν από το βίντεο που δείχνει την εκτέλεση του ομήρου Άλαν Χένινγκ από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο, στο οποίο δεν εμφανίζεται κανένας όμηρος, δείχνει έναν άνδρα να εξαπολύει ύβρεις κατά του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να καλεί τους Βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στον τζιχάντ (ισλαμικό ιερό πόλεμο).

Ο άνδρας που δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φορά γυαλιά, έχει γενειάδα και μιλά με βρετανική προφορά αλλά η ταυτότητά του δεν έχει διευκρινιστεί, προτρέπει επίσης τους μουσουλμάνους να σπείρουν τον τρόμο στην «άπιστη γη».

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, που μεταδίδει αυτό «το μήνυμα στους μουτζαχεντίν» διάρκειας δύο λεπτών, πρόκειται για τον Αμπου Σαΐντ αλ-Μπριτάνι, Βρετανό τζιχαντιστή που πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει εργαστεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Αγγλία.

«Η αστυνομία αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο και για να εξετάσει επίσης αν υπάρχει υλικό για την άσκηση διώξεων», ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση που κάνει λόγο για έναν «τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν Βρετανό».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο