Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα της Σιγκαπούρης (Βίντεο)

Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα της Σιγκαπούρης (Βίντεο)
epa06228365 (FILE) - British entrepreneur and inventor James Dyson unveils his new invention, the Airblade Tap hand drier, in Hamburg, Germany, 28 February 2013 (reissued 26 September 2017). British inventor James Dyson of household goods company Dyson announced on 26 September 2017 it was planning to invest two billion British pound (approx 2.7bn USD) in the development of an electric car. Thge company is best known for vacuum cleaners and fans. EPA/AXEL HEIMKEN GERMANY OUT *** Local Caption *** 50731877 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επιχειρηματίας αγόρασε ένα «σούπερ ρετιρέ» 1.920 τ.μ. έναντι σχεδόν 74 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (48 εκατ. ευρώ).

Ο Βρετανός εφευρέτης και δισεκατομμυριούχος Τζέιμς Ντάισον, θιασώτης του Brexit, αγόρασε έναντι 48 εκατομμυρίων ευρώ το ακριβότερο ρετιρέ της Σιγκαπούρης, μετά και τη μεταφορά της έδρας του ομίλου του εκεί, μετέδωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Η επιχείρησή του με τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, διάσημη για την ηλεκτρική της σκούπα χωρίς σακούλα, τους στεγνωτήρες χεριών και τις συσκευές φιλτραρίσματος του αέρα, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο τη μεταφορά της έδρας της από τη Βρετανία στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις ασιατικές αγορές.

Η εταιρεία, που ανεβαίνει δυναμικά στην Ασία, προβλέπει να κατασκευάσει εκεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε δύο χρόνια από σήμερα, μακριά από τη Βρετανία που πιθανόν τότε να έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επιχειρηματίας αγόρασε ένα «σούπερ ρετιρέ» 1.920 τ.μ. έναντι σχεδόν 74 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (48 εκατ. ευρώ), γράφει η τοπική αγγλόφωνη οικονομική εφημερίδα Business Times, χωρίς να αναφέρει την πηγή της.

Τίτλοι ιδιοκτησίας που περιήλθαν σε γνώση του AFP αναφέρουν ότι ο Τζέιμς Ντάισον και η σύζυγός του είναι συνιδιοκτήτες μιας ιδιοκτησίας για 99 χρόνια, σύμφωνα με το πωλητήριο που καταχωρίστηκε στις 20 Ιουνίου.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο 72χρονος ιδρυτής της έχει αγοράσει ένα ακίνητο στην πόλη-κράτος.

Το πολυτελές διαμέρισμα στο συγκρότημα Residence Wallich διαθέτει ιδιωτικό ασανσέρ και καταλαμβάνει τρεις ορόφους ενός πύργου 64 ορόφων στην επιχειρηματική συνοικία, ο οποίος είναι ο ψηλότερος-290 μέτρα- στην πόλη και προσφέρει πανοραμική θέα. Το διαμέρισμα έχει πέντε υπνοδωμάτια και το καθένα έχει δικό του λουτρό. Έχει βεράντα και κήπο στον 62ο όροφο, σύμφωνα με το φυλλάδιο παρουσίασης της προς πώληση κατοικίας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#wallichresidence

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wallich Residence (@wallichresidence) στις

 

Η τιμή πώλησης του διαμερίσματος είναι η ακριβότερη για ένα διαμέρισμα στην πόλη-κράτος, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο. Είναι ακόμη μεγαλύτερη και από τα 60 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (39 εκατ. ευρώ) που πλήρωσε ο συνιδρυτής του Facebook Εντουάρντο Σαβερίν για ένα ρετιρέ το 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η αρχική τιμή πώλησης για το προνομιούχο διαμέρισμα της Residence Wallic ήταν 100 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (65 εκατ. ευρώ).

«Δεδομένης της απόφασης για τη μεταφορά της έδρας στη Σιγκαπούρη και της αυξανόμενης συγκέντρωσης της δραστηριότητας της επιχείρησης στην περιοχή, ο Τζέιμς Ντάισον αγόρασε ένα ακίνητο εδώ», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ντάισον, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.