Βρέθηκαν τα συντρίμμια του χαμένου Boeing;

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του χαμένου Boeing;

Συντρίμμια που μοιάζουν να προέρχονται από την μοιραία πτήση MH370 βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Συντρίμμια τα οποία μάλλον ανήκουν σε αεροσκάφος βρέθηκαν στα ανοιχτά των ακτών του γαλλικού νησιού Reunion στον Ινδικό Ωκεανό, αναθερμαίνοντας τα σενάρια για ανακάλυψη της χαμένης πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται από τον Μάρτιο του 2014.

Μέλος της γαλλικής αεροπορικής υπηρεσίας στο νησί, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς όμως να αποκλείει ότι τα συντρίμμια μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Boeing. Ήδη μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν –ένα κομμάτι που ίσως ανήκει στα φτερά του αεροσκάφους- βρίσκεται στο νησί για να ελεγχθεί.

Η πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε μετά την απογείωσή της στις 8 Μαρτίου του 2014, έχοντας συνολικά 294 επιβάτες. Οι αρχές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αλλά και τον λόγο για τον οποίο άλλαξε δραματικά την πορεία του ενώ βρισκόταν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ.

Πιθανότατα το αεροσκάφος προσθαλασσώθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, με τις παγκόσμιες αρχές να επιδίδονται επί μήνες σε λεπτομερείς έρευνες για την ανεύρεσή του, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Μετά τις άκαρπες έρευνες, η κυβέρνηση της Μαλαισίας θεώρησε πως το αεροσκάφος συνετρίβη, κι ότι όλοι οι επιβάτες του είναι νεκροί.