Βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας όσο εργάζεστε αλλού

Βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας όσο εργάζεστε αλλού

Ένας τρόπος υπάρχει να ανακαλύψετε αν πραγματικά η ιδανική δουλειά που έχετε στο μυαλό σας σάς ταιριάζει.

Ψάχνετε να «αλλάξετε» σελίδα στην καριέρα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε καθώς δουλεύετε ήδη;

Αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Έχουν στο μυαλό τους μια εικόνα για την «ιδανική δουλειά», αλλά δεν το τολμούν γιατί απασχολούνται ήδη σε μια θέση.

Πως θα το πετύχετε χωρίς να παραιτηθείτε; Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι πως αυτό που έχετε στο μυαλό σας, είναι πραγματικά η τέλεια δουλειά για εσάς;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι , ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε τη δουλειά των ονείρων σας , ενώ εξακολουθείτε να εργάζεστε αλλού.

Ο εθελοντισμός μπορεί να σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς τα πράγματα που αγαπάτε είναι στην πράξη. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και να σας ξεχωρίσουν πιθανοί εργοδότες όταν ξεκινήσετε να ψάχνετε για δουλειά.

Εδώ θα δείτε τρεις τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εθελοντισμό για να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο τομέα, να ανακαλύψετε τον τρόπο εργασίας που σας ταιριάζει και να αναπτύξετε τις δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στην πορεία σας προς τη δουλειά των ονείρων σας.

Βρείτε εταιρείες που να συνδέονται με τους στόχους σας

Μέσα απ’ την εθελοντική εργασία μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, την υπεράσπιση και τους εταιρικούς συνεργάτες που συμβάλλουν στο να επιτευχθούν πράγματα και αξίες με τα οποία είστε παθιασμένοι.

Αν για παράδειγμα ενδιαφέρεστε για την καταπολέμηση του καρκίνου, μπορείτε να αναζητήσετε εθελοντική εργασία σε διάφορα κέντρα καταπολέμησης ή υποστήριξης ατόμων που πάσχουν απ’ την νόσο.

Μέσω του εθελοντισμού σε αυτόν τον τομέα, θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλες οργανώσεις με μεγάλο αντίκτυπο που κάνουν πραγματική δουλειά και επιτελούν σημαντικό έργο.

Μην απορρίψετε τις startups. Το να εργαστείτε σε μια νεοφυή εταιρεία μπορεί αρχικά να φαίνεται παράξενο, αλλά υπάρχουν τέσσερεις λόγοι για τους οποίους θα επωφεληθείτε αν δουλέψετε εκεί: Οι μικρότεροι οργανισμοί σας δίνουν μια «γεύση» απ’ τις πιο βασικές λειτουργίες μιας εταιρείας, είναι πιο πιθανό να έχουν project βασισμένα στις δεξιότητες και έχουν πραγματικά ανάγκη τις ικανότητες κάτι το οποίο σημαίνει ότι η δουλειά σας θα «πιάσει τόπο».

Με άλλα λόγια , ο εθελοντισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εργαστείτε σε μια μη κερδοσκοπική για το υπόλοιπο της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μια εταιρεία με τέτοιες αξίες και στόχους που δε θα είχατε γνωρίσει σε διαφορετική περίπτωση.

Ανακαλύψτε πως εργάζεστε καλύτερα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα μαθαίνετε μέσα στη πράξη. Για παράδειγμα, αποδίδετε καλύτερα όταν δουλεύετε μόνοι σας ή μαζί με μια ομάδα. Ακόμα κι αν έχετε μια μικρή εμπειρία, ο εθελοντισμός θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποιος τρόπος εργασίας είναι πιο αποδοτικός για εσάς.

Θα δείτε πως για να οργανωθεί μια ομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δεξιότητες σας είτε ομαδικά είτε μόνοι σας. Έτσι, σιγά – σιγά θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας.

Μοιραστείτε τις ικανότητές σας

Μην εργάζεστε εθελοντικά μόνο για να αναπτύξετε τις δεξιότητες που θέλετε να αποκτήσετε. Ο εθελοντισμός που βασίζεστε στην πείρα που έχετε ήδη μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στους οργανισμούς που σας ενδιαφέρουν.

Το «χάσμα δεξιοτήτων» είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους οργανισμούς που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και ως εκ τούτου, μπορούν να σας δοθούν μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνες που σας δίνουν στην «κανονική» δουλειά σας.