Βρείτε τώρα τον καταλληλότερο επενδυτή της εταιρείας σας

Βρείτε τώρα τον καταλληλότερο επενδυτή της εταιρείας σας

Μια νέα εφαρμογή «ζευγαρώνει» νέους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Τι γίνεται όταν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Σίγουρα όχι να εγκαταλείψετε.

Οι ιδρυτές των νεοφυών επιχειρήσεων πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν καταγράφουν τις οικονομικές ανάγκες οι οποίες δε πρέπει να περιορίζονται στα έξοδα εκκίνησης, αλλά κυρίως στο κεφάλαιο που θα χρειαστούν για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα.

Κάπως έτσι, το πλέον βασικό θέμα για μια νέα επιχείρηση είναι η χρηματοδότηση της ρευστότητας της και η επιλογή της πλέον πρόσφορης πηγής χρηματοδότησης είναι μείζονος σημασίας.

Οι πηγές χρηματοδότησης περιλαμβάνουν τα seed capitals, VC, τράπεζες και crowdfunding και η επιλογή βασίζεται κυρίως στις ανάγκες της εταιρείας.

Η σωστή επιλογή του επενδυτή, είναι μια δύσκολη διαδικασία αφού απ’ αυτή εξαρτάται το μέλλον της startup. Πως μπορεί, λοιπόν, ένας νέος επιχειρηματίας να είναι σίγουρος πως έκανε την πιο ορθή επιλογή fund; Και αντίστοιχα ο επενδυτής πως μπορεί να είναι σίγουρος πως έχει επενδύσει τα χρήματα του στην πιο κερδοφόρα εταιρεία.
Μια νέα εφαρμογή απ’ την Αγγλία ήρθε στοχεύοντας να κάνει την αναζήτηση επενδυτή, όσο εύκολη είναι η αναζήτηση ενός… ραντεβού.

Το Tendr (που θυμίζει την εφαρμογή αναζήτησης συντρόφων Tinder) επιτρέπει στον χρήστη να ψάξει καμπάνιες χρηματοδότησης, δείχνοντας μόνο μια μικρή περιγραφή του προϊόντος, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί και τις ημέρες που έχουν απομείνει. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο χρήστης μπορεί να απορρίψει ή να «αποθηκεύσει» την καμπάνια της επιλογής του.

Το Tendr συλλέγει το περιεχόμενό του από πλατφόρμες crowdfunding, όπως το Seedr, το Crowdcube και το Angels Den και στέλνει τους ενδιαφερόμενους χρήστες απευθείας σε αυτές τις ιστοσελίδες για να προχωρήσουν στην επένδυση τους.

Η εφαρμογή αυτή είναι μέρος του «κύματος της καινοτομίας» στην οικονομική τεχνολογία, που επιταχύνθηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όσο οι μικρές επιχειρήσεις και οι νέοι επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να κοιτάξουν πέρα από τις τράπεζες να έχουν πρόσβαση σε άλλα κεφάλαια.
Από τον περασμένο μήνα που ξεκίνησε τη λειτουργία του με την στήριξη του Q Ventures, το Tendr έχει περισσότερους από 2.400 ενεργούς χρήστες και τα νούμερα αυξάνονται διαρκώς